Världsberömda konstnärer auktion arbete för tortyr överlevande

Verk av världsberömda konstnärer går under hammaren på Sotheby ’ s för att samla in pengar till tortyröverlevande.

Antony Gormley, Paula Rego, Anish Kapoor, Bridget Riley, Maggi Hambling och Quentin Blake har alla donerat bitar till frihet från Tortyrs ”dra en linje under tortyr” auktion.

Running online från 1 November kulminerar det i en levande försäljning på Sotheby ’ s den 15 November, när 50 verk går under hammaren för att samla in pengar till Finsbury Park charity.

Massor börjar på £500, med Gormleys 2nd Blood Field III 2020 förväntas hämta £45,000. Och med arbetar också med Cornelia Parker, Howard Hodgkin och Alan Jones, det är önskvärt att öka mer än £150 000 för den organisation som grundades 1985 av Hampstead mänskliga rättigheter-aktivist Helen Bamber.

Välgörenhet erbjuder en fristad för utsatta flyktingar och asylsökande vid dess baser i Isledon Road, och Manchester – hjälpa dem att återuppbygga sina liv med lagligt, psykologiskt och medicinskt stöd.

Verkställande direktör Sonya Sceats sade auktionen, nu i sitt 12: e år, var ”en mycket speciell händelse”.

”Från det arbete vi gör med överlevande vet vi att tortyr tar bort sina röster och förmåga att uttrycka sig. Konstterapi spelar en viktig roll för att återställa den. I dessa oroande tider när värden av medkänsla och rättvisa hotas, och extremistiska åsikter blir normaliserade i vårt samhälle, är vi mycket tacksamma mot dessa otroliga artister som erbjuder ett så kreativt sätt att visa solidaritet med människor som har överlevt den värsta mänskliga grymheten och söker säkerhet i Storbritannien.”

Accentuera de terapeutiska krafter konstterapi som en livlina för överlevande återhämtning, auktionen innehåller en målning av Sri Lankas överlevande Iqbal. Winter Sunshine återskapar en snö scen som han såg på väg till en terapi session på välgörenhet Manchester centre.

”Jag tycker om konst, det ger mig fred”, sa han. ”När jag är förvirrad går jag till målning. Jag känner mig stolt och glad att jag kan göra något för att betala tillbaka all hjälp jag har haft här. Jag har haft bra tankar och idéer från att komma hit för att lugna mig. Mitt liv förändras nu och på grund av det vill jag hjälpa.”

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*