Samråd lanserar för att bestämma framtiden för Clerkenwell Green LN

Ett samråd har inletts om Clerkenwell Green people-vänliga gator grannskapet.

Svaren kommer att bidra till att avgöra om rättegången-som genomfördes i September 2020 – ska göras permanent, ändras eller tas bort.

Detta lågtrafikområde (LTN) styrs genom pollare och smarta kameror, med bilister som fångas bryter mot de nya reglerna utfärdade med fasta böter.

Det är en av sju zoner som infördes på 18-månaders försök av Islington Council.

Den lokala myndigheten anser att systemet kommer att bidra till att uppnå sina ” bredare ambitioner ”att omforma Clerkenwell Green för att” skapa ett förbättrat offentligt utrymme”, som var fokus för ett samråd för fyra år sedan.

Det står också att LTNs i allmänhet kommer att ”göra det lättare för lokalbefolkningen att gå, cykla, scoot och använda barnvagnar och rullstolar”.

LTNs välkomnas av många för sina miljöuppgifter.

Men de som motsätter sig detta har hävdat att det borde ha skett ett ordentligt samråd innan de infördes, och att de faktiskt har gjort trafiken och föroreningarna värre när bilar kanaliseras på huvudvägarna.

Rådet har just offentliggjort en övervakningsrapport för att mäta effekten av Clerkenwell Green-systemet, där man jämför uppgifter från augusti 2020 med siffror från September 2021.

Det visar att trafiken har minskat på vägarna i grannskapet med 11 procent på grund av systemet för att förhindra genomtrafik.

Det visar också att cykling har stigit med 100pc i grannskapet och av 62pc på gränsvägar som omger den.

Rådets eco chief, Cllr Rowena Champion, sade: ”de övervakningsdata som vi har släppt idag på Clerkenwell Green visar att systemet har uppfyllt många av sina mål hittills, genom att minska trafiken i grannskapet, öka cykling och bidra till att förbättra luftkvaliteten.

”Lokalbefolkningen känner sina gator bättre än någon annan, och vi ser fram emot att engagera sig med dem under de kommande veckorna för att förstå deras åsikter om effekterna av grannskapet.”

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*