Sadiq Khan uppmanar kvinnor att rapportera spikning med nål eller dryck i London

Borgmästaren i London har bett kvinnor att rapportera spikning med nål eller dryck i London.

Rapporter började först dyka upp om kvinnor som injicerades med okända ämnen i Nottingham förra månaden.

Liknande rapporter har sedan dess dykt upp någon annanstans, vilket leder till bojkotter av nattliv av kvinnor över hela landet som en del av kampanjen ”Girls Night In”.

Kings College London är bland de senaste London university studenter att delta i kampanjen på fredag kväll.

Hittills har det inte förekommit några rapporter om några incidenter i London.

Sadiq Khan sa :” när vi först hörde om dessa rapporter kring spiking med injektioner – särskilt i Nottingham – pratade vi med nattindustrin, vi pratade med polisen för att se vad som hände i London.

”Den goda nyheten är, ingen självbelåtenhet, men det har inte förekommit några klagomål eller incidenter av spiking genom injektioner i London.

”Om någon känner att de har fått sin drink spetsad eller de har spetsats genom injektion, snälla, rapportera det.”

Sedan 2017 har mer än 400 arenor i London anmält sig till säkerhetsprogrammet ”Ask for Angela” som utbildar personal för att ge diskret stöd till kvinnor som ber om att prata med ”Angela” om de känner sig obekväma eller osäkra.

Men Mr Khan sa: ”Vi kan inte bara fokusera på [handlingar] offer och överlevande ”och att” vi måste rikta beteendet hos män och pojkar – förövarna.”

Amy Lamé, Londons natt Tsar, har sagt sig själv och borgmästaren ”är tydliga att det inte är kvinnor som borde behöva förändra hur de lever sina liv eller sluta gå ut”.

Ms Lamé sa :” mitt budskap till dem som överväger att delta i ”Girls Night In” är att jag respekterar ditt beslut och rätt att vidta åtgärder, men du borde inte behöva ändra vart du går och vad du gör i London – dag eller natt.

”Våra klubbar och arenor arbetar otroligt hårt för att vara säkra och välkomnande platser. Alla anklagelser om att dricka spiking tas på största allvar av polisen och våra världsledande nattetid arenor har några av de bästa utbildning någonstans att erkänna och hjälpa till att förhindra dessa typer av incidenter från att äga rum.”

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*