Möt den bipolära författaren som tog 12 år till ”perfekt” sin första bok

En Newington Green tidigare fånge och snickare med ett skriftligt tvång kopplat till hans bipolära sjukdom har publicerat sin första bok.

John t Hope, 55, vaknade en morgon i 2009 känner behovet av att skriva. Han producerade det första kapitlet i denna andliga prosa poesi bok, OMNI s Wordsmith Mantra, den dagen innan spendera de kommande 12 åren fullända det.

John hade ingen vana att skriva innan han upplevde denna tvång, men ägnar nu sitt liv åt det och tillskriver sin nyfunna passion till ett gudomligt tecken.

Han sa :” jag upplevde mycket ekonomisk stress eftersom jag inte fick betalt för mina snickerijobb.

”En natt satt jag i mitt rum och tänkte” Gud hjälpe mig ” och sedan vaknade jag nästa morgon med min bärbara dator i handen och orden föll bara ut ur mig på sidan.”

Men för John-som föddes i Manchester till jamaicanska föräldrar-var resten av skrivprocessen svår på grund av hans begränsade läskunnighet, vilket han hävdade orsakades av en kultur av rasism under sin barndom som resulterade i att svarta barn fick en sämre utbildning – vilket framhävdes i Steve McQueens lilla Axe-serie.

John sa: ”på grund av hur Windrush-generationen har utbildats har det tagit mig 12 år att skriva något perfekt.

”Min skiljetecken var helt fel och jag var tvungen att utbilda mig själv genom att läsa ordlistan hela tiden och leta upp olika betydelser för ord.”

Skriva är också en form av terapi för John som diagnostiserades med bipolär sjukdom i 2009, ett tillstånd han vill de-stigmatisera.

Han sa: ”pressen påpekar bara de dåliga sakerna om de psykiskt sjuka-du hör inte så mycket om de bra sakerna som psykiskt sjuka gör.”

Beskriver temat och innehållet i sin nya bok, John avslöjade han ville förmedla en andlig förståelse av kärlek ur synvinkel av en enda svart man som inte är intresserad av äktenskap men vill uppleva kärlek.

På hans influenser och unika röst sa John: ”läsning intresserar mig inte för att jag inte vill påverkas av andras skrivning. Min hjärna har inte smittats av en annan filosof som talar.”

John t Hope kommer att främja sin nya bok och läsa från den den 10 November kl 19: 00 i Newington Green Meeting House.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*