Islington Council caretaker erkänner sig skyldig till Våldtäkt och stjäla telefon

En vaktmästare i Islington Council har erkänt sig skyldig till Våldtäkt och stöld av en mobiltelefon.

Jake Corbett, 26, av Rotherfield Domstolen i Rotherfield Street, East Canonbury, dök upp på Snaresbrook Crown Court från Pentonville Prison via videolänk denna morgon (8 November).

Anklagad för att begå brotten i Islington den 8 oktober erkände Corbett idag fyra fall av våldtäkt och en räkning av inbrott.

Han kommer att dömas till samma domstol den 11 februari 2022 för att ge tid för utarbetandet av en förhandsavgörande rapport.

Offret kan inte identifieras av juridiska skäl.

Hans Hedersdomare Neil Sanders sa: ”han är 26 år gammal utan tidigare övertygelser. Med tanke på omständigheterna är det ett allvarligt hemligstämplat brott; rapporten bör också innehålla farlighet.”

Vaktmästaren, ansvarig för rengöring, underhåll och säkerhet – främst på Tompion och Earnshaw House på Percival Estate i Amwell – avbröts från arbetet efter anklagelserna.

När en talesman i Islington-rådet sade: ”Vi kan bekräfta att en anställd har åtalats för ett antal allvarliga brott. De är avstängda från jobbet.”

Delvis genom dagens utfrågning stoppade HHJ Sanders förfaranden för att utfärda en varning.

Han sa :” det här är väldigt känslomässigt för alla, men du, damen längst bort där. Om jag ser dig göra några gester igen, inte bara kommer du att chucked utanför domstol men jag ska börja inleda förfaranden för förakt. Förstår du det?”

Efter utfrågningen avslutades, bad hon om ursäkt till HHJ Sanders när hon gick ut ur domstolen och sade: ”ledsen för den domaren. Jag är mamma.”

Corbett åtalades den 9 oktober och framträdde inför Highbury Magistrates Court den 11 oktober.

Därifrån blev han häktad till morgonens rättegång.

Gazette har kontaktat Islington Council för en uppdaterad kommentar.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*