Är Witchery av slottet i Edinburgh Storbritanniens spookiest hotell?

Halloween kommer men en gång om året för de flesta-men Witchery av slottet i Edinburgh väcker ett övernaturligt steg tillbaka in i det förflutna varje dag.

Inte bara har hotellet den mest fantastiska visningen av pumpor ner sin lilla gränd väg entré utanför Royal Mile i hjärtat av den skotska huvudstaden – men dess grundare James Thompson drog på 1500-talet byggnadens läskiga medeltida förflutna i DOP det.

Misstänkta häxor torterades och brändes på bål bara några meter uppför kullen, nära portarna till Edinburgh Castle, mellan 15 och 18th århundraden.

Och Witchery-ursprungligen namngiven Boswells domstol efter mannen som byggde den i 1595-ligger mittemot häxans Välfontän – ett minnesmärke till dem som förlorade sina liv under den stora skotska häxjakten.

Kung James vi trodde trolldom var en form av Satanism, och som ett resultat mer än 4000 påstådda trollkarlar sattes till döds.

Vem som helst kan anklagas för svart magi vid den tiden, och de som var riktade kan ha varit psykiskt sjuka, en herbalist folk healer, eller vid den olyckliga mottagande slutet av någon annans ire.

Witchery har nio unika överdådiga sviter, överdådigt inredda med antikviteter, samlarobjekt och gotiska inslag.

Den rymliga första våningen svit var den allra första att renoveras av James Thomson efter att han öppnade sin restaurang 1979, och satte Witchery s hallmark stil.

Related Post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*